فرید ملکشاهی، پزشک- به گزارش جهان تیتر، در چند سال گذشته صحبتهایی مطرح می شود بر این اساس که ایران بهشت پزشکان است در صورتی که در این مدت ایران بهشت زهرای پزشکان بوده است.
تقریبا ۴۰ درصد از جان باختگان نبرد با کرونای کادر درمان، پزشکان هستند. یعنی ۲۴۳پزشک تاکنون جان خود را از دست داده اند. این آمار متاسفانه بیشترین تعداد جان باخته نسبت به سایر شغل های دیگر است اما هیچ وقت از این تعداد پزشک اسم برده نشده است. مدتهاست که پزشکان جوان میخواهند از وضعیت بدی که دارند صحبت کنند و مشکلات خود را بیان کنند اما متاسفانه کسی نیست که گوش شنوایی داشته باشد.
برخی حقوق پزشکان را نجومی نشان می دهند در حالی که حقوق پزشکان جوان نه تنها از برخی از شغل ها کمتر است بلکه آن مقدار ناچیز را هم پس از بردن زیر تیغ طرح های ظالمانهای مانند مالیات پلکانی و قاصدک و دیگر بهانه های واهی با تاخیر های زیاد پرداخت نمی کنند و باعث شده حدود۷۰درصد از پزشکان عمومی زیر خط فقر قرار گیرند. یک سری قوانین داخلی در وزارت بهداشت و دانشگاهها تعیین شده که پزشکان جوان را با تعهدات سنگین ۱۰ الی ۱۵ سال متعهد به کار در بیمارستان های دولتی میکند که باید برای خدمت در بیمارستان های دولتی تعهد دهند که میتوان آن را به برده داری تشبیه کرد. نمونه بارز آن هم متن تعهد نامه دستیاری است که علیرغم اعتراضات گسترده و شکایات هیچ گونه تغییری نداشته است. همین دلیل باعث شده است رشته های مادر پزشکی مانند داخلی، اطفال و طب اورژانس در هنگام انتخاب رشته رزیدنتی در بهشت موعود خالی بماند.
فعالیت بیش از ۱۳۰ساعت در هفته با حداقل حقوق، وضعیت بیشتر رزیدنت ها است. پزشکانی که برای آموزش در بیمارستان ها حضور دارند اما بیشتر زمان خود را در قسمت درمان سپری می کنند آن هم بدون ابتدایی ترین حقوق. این رویه اشتباه بکارگیری رزیدنت ها و اینترن ها متاسفانه باعث افسردگی و قرار گرفتن زیر خط فقر این قشر شده است به نحوی که در چند ماه گذشته متاسفانه 10 نفر از رزیدنت ها با خودکشی یا فشار ناشی از کار فوت کنند که باید در این خصوص گفت:
تو که خود خال لبی از چه گرفتار شدی
تو طبیب همهای از چه تو بیمار شدی
پزشکان جوان هر وقت خواستند اعتراض کنند یا آن را منحرف کردند و یا باعث سرکوبش شدند، متاسفانه سازمان های بیمه دست در جیب مردم و پا بر گلوی پزشکان گذاشتهاند که باعث شده هفتاد درصد کارکرد پزشک در جیب دولت و بیمه رود.
متاسفانه شورای عالی بیمه تعرفه پزشکان را تقریبا فریز کرده است که انتقادات بسیار جدی به این شورا وارد است. از ظرف دیگر دوستان ما در سازمان نظام پزشکی در ادوار گذشته کارنامه قابل قبولی به جای نگذاشتند که باعث گلایه پزشکان جوان از همکاران پیشکسوت شده است. در چند سال گذشته حقوق پزشکان جوان بر خلاف سایر صنف ها و اقشار تقریبا ثابت بوده است و با رشد عجیب تورم باعث شده بسیاری از پزشکان عمومی زیر خط فقر باشند و بسیاری تغییر رشته بدهند. متاسفانه شرایط به گونهای بغرنج شده که سال گذشته میانگین روزی ۱۰ پزشک خروجی از کشور داشتیم، یعنی در سال حدود سه هزار تا از پزشکان جوان ما از کشور خارج شدند که با توجه به سطح مهارت و سواد علمی پزشکان ایرانی ؛تمام دنیا از انها با روی باز استقبال می شود. که البته مسوولین امر و دلسوزین باید برای این سونامی مهاجرت نخبه گان و فرزندان این خاک و بوم فکری عاجل بیاندیشند.
افرادی هم که در کشور حضور دارند به اجبار وارد حیطه زیبایی می شوند،زیرا برای اجاره مطب و گذران زندگی حقوق کفایت نمی کند!
جای افسوس دارد پزشک عمومی که می تواند خط اول درمان باشد،بنا بر اجبار وارد کار زیبایی شود. ما فقط خواهان آرامش و حقوقی متناسب با جایگاه خود و خدماتی را که ارائه می دهیم؛هستیم. اگر معیشت پزشک برقرار باشد ما شاهد تداوم خدمت رسانی و جلوگیری از مهاجرت خواهیم بود. امیدواریم مجلس و دولت محترم اقدامات لازم رو برای رفع مشکلات فرزندان سخت کوش و نخبه خود انجام دهند.
بیشتر بخوانید:
جدیدترین آمار کرونا در کشور تا ۲۲ شهریور/ ۴۴۸ تن دیگر جان باختند